Kaj je Jyotish?

jyotish light»Đotiš ali Jyotish« beseda izvira iz Sanskrta in pomeni »Svetlobo«.

Jyotiš je torej Svetloba, ki pomaga osvetliti naše življenje, našo življenjsko pot. Je Svetloba zavesti in osvetljuje našo pot skozi čas: skozi preteklost, sedanjost in prihodnost. Preko osebne karte posameznika razloži, od kod prihajamo in kam gremo …

 

Od kod prihaja Jyotish?

jyotish kartaSmatra se, da se je Jyotish razvil iz starodavne arijevske civilizacije, ki je živela na veliko večjem ozemlju kot je današnja Indija. Točna starost tega sistema je neznana, govorimo pa o starosti nekaj tisoč let. Koliko tisoč? Vsaj 5.000 let so stari najstarejši zapisi Ved oz. zapisanega znanja. A pred nastankom Ved je obstajalo dolgo svetlo obdobje nekaj tisoč let, ko se je znanje prenašalo neposredno - ustno od učitelja na učenca (tradicija ali Parampara).

 

 

Principi delovanja Jyotiša

Izhaja iz povezanosti posameznika s kreacijo, z Univerzumom. Ritmi gibanja planetov so enaki gibanju naše fiziologije. Če lahko sprejmemo idejo sebe kot delčka Univerzuma, potem za nas veljajo enaki zakoni naravnih ritmov kot v Univerzumu. Torej ritmi gibanja planetov izven nas, nam pomagajo razložiti nekaj, kar se bo dogajalo v nas oz. nam samim. Tako Jyotish vidi tendenco naše življenjske poti: smer, čas, okoliščine dogajanja … Torej Jyotish je Svetloba, ki osvetli našo pot, da bolje vidimo tendence dogodkov v našem življenju.

Ko pa imamo znanje o tendencah dogodkov v našem življenju, imamo tudi možnost, da negativne tendence omilimo, ali ujamemo ugoden trenutek, ko lahko izkoristimo pozitivne priložnosti za uspeh in napredovanje v življenju.

Jyotish uporablja tudi metode ali “zdravila”, s katerimi neugodne tendence dogodkov spreminjamo v ugodnejše in tako delujemo preventivno.

Cilj Jyotisha

Jyotish odgovarja na osebna vprašanja posameznika, ki so povezana z njegovim zdravjem, delom, odnosi, kariero, izobraževanjem, družino, partnerstvom, financami, talenti, duhovnim razvojem, … Posameznik preko pridobljenih odgovorov pridobi vpogled v bodoče tendence lastne življenjske poti.

Cilj Jyotiša je prižgati Lučko Svetlobe v naši zavesti. Spoznati tendence v življenju in si preventivno pomagati (Vedanga). Pomaga nam na naši poti osebne rasti in razvoja.

Omogoča nam spoznavati svojo preteklost, spreminjati svojo sedanjost in v neki meri izbirati svojo prihodnost.

 

show me the way

 

Za dodatna vprašanja ali naročilo na Jyotish konzultacijo nas kontaktirajte tukaj